Fabrieksgarantie

U heeft een nieuwe of ‘jonge’ auto waar u erg blij mee bent. Bij reparaties maakt u liever geen gebruik van de (merk)garage waar u de auto heeft gekocht. Veel te duur, u kunt uw geld wel beter gebruiken. Veel mensen denken dat zij verplicht zijn om wel naar die duurdere garage te gaan omdat ze bang zijn dat de fabrieksgarantie anders vervalt. Dit is echter niet het geval. U kunt reparaties bij elke onafhankelijke reparateur of garage laten uitvoeren die voldoet aan de fabrieksvoorschriften. Garage De Bruijn is zo’n garage. U kunt bij ons terecht voor alle soorten reparaties, voor alle merken auto’s. Met meer dan vijftig jaar ervaring én BOVAG-garantie staan we graag voor u klaar. Informeer naar de mogelijkheden en ondervind ook waarom wij een begrip zijn in Honselersdijk en omstreken.

Regels bij fabrieksgarantie

De EU Commissie heeft bij herhaling bekend gemaakt dat de consument tijdens de fabrieksgarantie vrij moet zijn in de keuze van zijn onderhoudsadres. Wilt u precies weten hoe dit is verwoord, leest u dan het onderstaande.
“In de toelichting op de verordening1400/2002, de Monti-verordening, schrijft de EU-commissie:
TOELICHTING OP EU-VERORDENING 1400/2002:
VRAAG 37: Mag een fabrikant weigeren zijn garantieverplichtingen na te komen als een consument zijn voertuig in de garantieperiode laat repareren of onderhouden door een onafhankelijk reparateur (bijv. een universeel autobedrijf red.)?
Antwoord: Als een consument zijn voertuig in de garantieperiode van de fabrikant laat repareren of onderhouden door een onafhankelijke reparateur, dan kan de garantie vervallen als er ondeugdelijk werk is verricht. Een algemene verplichting om een auto in de garantieperiode alleen binnen het erkende netwerk te laten onderhouden of repareren zou de consument echter het recht ontnemen te kiezen voor onderhoud of reparatie van zijn voertuig door een onafhankelijk reparateur en zou – met name in geval van ‘uitgebreide garanties’ (bijv. verlengde garantie red.) – betekenen dat deze reparateurs niet kunnen wedijveren met erkende netwerken.”

Kortom, u kunt voor reparaties aan uw nieuwe auto ook binnen de termijn van de  fabrieksgarantie terecht bij Garage De Bruijn. Meer weten? Bel ons op 0174 630318 of vul het contactformulier in. Langsrijden mag ook altijd. De koffie staat klaar.

Tip: U bent voor de reparatie van uw nieuwe auto niet verplicht om deze te laten uitvoeren door de (merk)dealer. U kunt gewoon terecht bij ons.