APK keuring

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Het is een technische controle van uw auto die wettelijk verplicht is. De APK keuring is ingesteld ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.
Bij Garage De Bruijn kunt u terecht voor uw periodieke APK. Wij zijn erkend door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Bij de keuring,die 3/4 tot maximaal een uur duurt, letten we onder andere op:

  •  De verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie)
  • het milieu (uitlaatgassen)
  • algemeen (kentekenbewijs, voertuigidentificatienummer, kentekenplaten en gebruikte brandstof)

Hoe vaak APK keuring

Wilt u weten hoe vaak uw auto APK-gekeurd moet worden? Ook daar zijn regels voor:

  • Benzineauto’s moeten na het vierde levensjaar voor het eerst APK gekeurd worden. Daarna om de twee jaar. Vanaf het achtste levensjaar verandert dat in een jaarlijkse keuring.
  • Personenauto’s tot 3.500 kg die op diesel of lpg rijden, moeten vanaf het derde jaar jaarlijks worden gekeurd.
  • Auto’s van dertig jaar of ouder moeten tweejaarlijks een APK ondergaan. Heeft u een auto die voor 1 januari 1960 de weg op mocht, dan bent u vrijgesteld van APK-plicht.

U kunt uw auto tot twee maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met één of twee jaar verlengd. Laat u uw auto meer dan twee maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt de auto een nieuwe APK-vervaldatum.

APK geen onderhoud

Het is voor u belangrijk om te weten dat een auto met een geldige APK niet gegarandeerd in alle opzichten goed is. De APK is namelijk geen onderhoudsbeurt maar een controle op veiligheid en milieu. Laat uw auto dus buiten de APK om altijd goed onderhouden (zie ook Kleine servicebeurt en Grote servicebeurt op deze site). Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de APK te combineren met een onderhoudsbeurt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Meer weten over de APK? Bel ons op 0174 630318 of vul het contactformulier in. Langsrijden mag ook altijd. De koffie staat klaar.